Ritt

Vellykket Frivillighetsfest for Tour of Scandinavia

Tour of Scandinavia er med sine over 1300 frivillige et av Skandinavias største og beste dugnadsprosjekter når det gjelder store idrettsarrangement. For å vise hvor mye vi verdsetter denne innsatsen fra alle de frivillige hadde vi gleden av å inviterer alle frivillige, partnere og andre interesserte til en hyggelig fest hvor vi skulle dele høydepunkter og erfaringer fra årets rittuke, samt hylle alle våre frivillige og partnere som gjør arrangementet mulig!

Arrangementet fant sted i Byparken i Halden, Kirkens Bymisjon sine nye og flotte selskapslokaler, noe som passet veldig bra da vi ved flere anledninger tidligere har samarbeidet med Kirkens Bymisjon.

Kveldens program, som ble holdt trygt og morsomt i trådene av kveldens konferansier Pernille Elise Jørgensen, inneholdt mange forskjellige innslag med både oppsummering av årets ritt, tanker og planer for neste år, og også et tilbakeblikk på hele den eventyrlige reisen rittet har hatt siden den spede starten i 2014. I tillegg var det også fokus på hva et slikt arrangement kan bety i forbindelse med destinasjonsmarkedsføring og side-eventer for de forskjellige vertskapskommunene.

Vi fikk også en hyggelig hilsen fra generalsponsoren vår, Uno-X som uttrykte sin begeistring overfor det å få være med å støtte sykkelarrangementet vårt, og de var også imponert over den enorme dugnadsinnsatsen som blir lagt ned av alle sammen.

En annen av våre viktigste samarbeidspartnere er Jensen & Scheele og Bilia, som helt siden starten i 2014 har levert flotte kortesjebiler fra Volvo til oss, noe som gjør at vi ute i sykkelverdenen faktisk går for å ha den beste bilkortesjene i hele UCI Women’s WorldTour-sirkuset! Roger Jensen var tilstede, og kunne fortelle litt om hvorfor de er villige til å være med som sponsor år etter år, og han kunne også gledelig informere om at så sant det ikke skjer noe helt uforutsett, så er de med også neste år!

Reidar Olaussen Nordsjø har skrevet en bok som lanseres i disse dager, og som omhandler lokale idrettshelter i Halden opp igjennom historien. En av heltene som blir omtalt i boka er Tor Olsen fra Halden IL. I perioden 1952 til 1959 vant han hele 5 NM-gull og 10 NM-medaljer på 100 meter og 110 meter hekk i perioden, og vi var så heldige av å ha besøk av Tor som kunne fortelle om hvordan det var å drive idrett på toppnivå på den tiden. Viktigheten av hva frivillighet og dugnad rundt om i klubbene betyr for at man skal kunne lykkes som idrettsutøver ble også behørig belyst under seansen med boka om lokale idrettshelter.

Hovedfokuset denne kvelden og det som ble viet størst oppmerksomhet var det å hylle innsatsen til alle de frivillige som har stått på og gjort det mulig å arrangere Tour of Scandinavia 2022. Rittet har jo vokst seg stadig større og større, og med etapper i år i både Danmark og Sverige i tillegg til Norge har gjort at behovet for frivillige har blitt stadig større. Som nevnt ovenfor har det vært i sving over 1300 frivillige i forbindelse med årets ritt, og for å belyse litt noen av alle de funksjonene som skal utføres i forbindelse med arrangementet, så ble representanter for noen av de forskjellige funksjonene intervjuet på scenen og fikk fortalt litt om hvordan de jobber og alt som må fikses.

 

Fungerende ordfører i Halden, Linn Laupsa kom også med hilsning, og hun uttrykte på vegne av kommunen både stor takknemlighet overfor alle de frivillige og den innsatsen de legger ned, samtidig som hun var mektig imponert over rittet og den reisen vi har hatt.

Og etterpå var det servering av deilig og mat og tid for hyggelig samvær😀

For ytterligere bilder fra arrangementet, se eget album på Facebook-siden vår.

 

Forfatter

Kommentarer er stengt.