Trening

Tips til en økt hvor du jobber med hurtighet og tråkkteknikk

Denne økten kan kjøres på en sykkelrulle inne og man bør helst ha en kadensmåler, men det går fint uten også. Målet med denne sykkeløkten er å forbedre tråkkteknikken og hurtigheten. Et godt rundtråkk gjør at du sykler mer effektivt og derfor er det smart å trene teknikk. Økten starter med en øvelse hvor du skal sykle med ett og ett bein ad gangen. Ettbeinstråkk er en fin måte å jobbe med tråkkteknikk da du må jobbe ekstra med opptrekket, ankelbevegelsen og du må være «på» rundt hele tråkket for å skape et rundt og jevnt tråkk. Du kan virkelig kjenne etter hvordan du legger kraften i pedalene. Fokuser også underveis på hvordan du sitter på setet mens du trår og forsøk å ha stabile hofter. Deretter jobber man vekselsvis med høy og lavere kadens gjennom økta. Dette er en fin økt for å jobbe med hurtigheten på beina og du må ha fokus hele veien, så du kommer ikke til å kjede deg. I tillegg vil du garantert få nytte av denne økten når du kommer ut på sykkelen til våren!

Kadensøkten

  • 10 min oppvarming på 90 rpm (rpm: omdreininger per minutt/antall tråkk i minuttet)
  • ETTBEINSØVELSER: 6 minutter hvor du sykler slik:
    1 minutt kun venstre bein festet i pedalen hvor du trår med det venstre beinet på en lav kadens (la det andre beinet hvile bak), deretter 1 min lav kadens med det høyre beinet. Fokus på teknikk: trekke opp, ha en god ankelbevegelse og sitte stabilt på setet – kjenn at du får til et rundt tråkk, forsøk å unngå en hakket bevegelse
  • 5 minutter valgfri kadens
  • 1-2 runder a 12 minutter slik:
    2 minutt 110 rpm + 1 minutt 95 rpm + 2 minutter 115 rpm + 1 minutt 90 rpm + 2 minutter 120 rpm + 4 min fri kadens (om du ikke har kadensmåler så forsøk å hold høyere kadens enn vanlig i 2 minutter før du slipper deg ned i 1 min, øk gradvis kadensen på 2 minutterne)
  • 10 min valgfri kadens – nedtrapping

God økt!

Forfatter

Kommentarer er stengt.