Ritt

Vellykket Like Muligheter-samling

Prosjektet LM Sykkel, hvor Tour of Scandinavia samarbeider med Like Muligheter for å gi også jenter muligheter til å satse på sykkel som sin idrett, hadde kick-off i helgen 27. til 29. januar på Vår Energi Arena Sola.

16 jenter i alderen 13 til 22 år + 4 lagledere/foreldre var påmeldt, og det var en spent deltagergjeng som møtte opp på Sola Arena på fredag ettermiddag.
Ansvarlig for samlingen var LM sykkelambassadør og tidligere proffsyklist Emilie Moberg og med hjelp fra bl.a. prosjektleder for Like Muligheter, Marianne Aasland.

Fredagen gikk med til praktisk info, utdeling av goodiebager med spennende innhold og oppsett av sykler før det var klart for gjennomføring av akkrediteringskurs for å lov til å sykle på banen i velodromen.

Lørdag morgen var det klart for baneøkt hvor tidligere Coop Hitec Products-rytter Pernille Feldmann var instruktør.

Etter en velfortjent lunch var det teori som sto på planen med inspirasjonsforedrag fra nevnte Pernille Feldmann sammen med Uno-X rytter Amalie Lutro. De kunne begge fortelle om hvordan det var å gå fra å være ungdomsrytter til å bli proffsyklist og alt dette innebærer.

Videre fortalte lagleder for Norges første profflag for kvinner, Karl Lima fra Team Coop Hitec Products hvordan et profflag fungerer, før det hele ble avsluttet med et intervju med Anita Stenberg, europamester på banesykkel.

I forbindelse med dette prosjektet er det også lansert en egen blogg-side hvor det er meningen at sykkelinteresserte jenter skal kunne få tilgang til å utveksle erfaringer, få gode råd til trening, kosthold osv.
Her kommer det utover til å bli avholdt div. konkurranser osv. med fine premier som skal stimulere jentene til å være aktive og bruke bloggen og innholdet mest mulig.
De første premiene er allerede trukket her, og de to heldige vinnerne vil motta hver sin signerte trøye fra fjorårets Tour of Scandinavia, hhv. Flyr ungdomstrøya signert av Neve Bradbury fra Canyon//Sram Racing og Thon Hotels klatretrøya signert av Amber Kraak fra Team Jumbo Visma.

Lørdagskvelden ble brukt til teambuildingaktivitet med «Fangene på Fortet» + selvfølgelig god mat på kvelden.

Søndag morgen var det igjen klart for baneøkt på Sola Arena hvor den tidligere norske toppsyklisten May Britt Våland var instruktør.

Etterpå var det klart for oppsummering og utveksling av opplevelser og erfaringer, og det var en fornøyd gjeng som kunne ta farvel med Sola Arena og Stavanger for denne gangen.

Vi ser fram i mot neste mulighet for å samle unge jenter som vil drive med sykkel som sin idrett, og vil samtidig også få rette en stor takk til våre samarbeidspartnere Flyr og Thon Hotels som har gjort denne samlingen mulig!

Nydelig mat på Thon Hotel Maritim
Prosjektleder for Like Muligheter Marianne Aasland t.v. og Like Muligheter-ambassadør og ansvarlig for samlingen Emilie Moberg fikk også testa seg på velodromen.
Forfatter

Kommentarer er stengt.