Ritt

Like Muligheter-prosjekt på sykkel lanseres

Tour of Scandinavia har innledet et samarbeid med verdiorganisasjon Like Muligheter i forhold til å jobbe med jentenes muligheter til å satse på sykkel som sin idrett.
Prosjektet lanseres med en kick-off samling på Sola Arena 27 – 29 januar 2023 med et fullspekket program.

Prosjektet vil pågå gjennom vinteren, våren og sommeren og kulminere med et åpent kriteriumsritt i Halden tirsdag 22 august for alle jenter hvor vi bruker de samme lokale rundene og arena som World Tour rittet Tour of Scandinavia.

Vi ønsker å få flere jenter til å begynne å sykle og når ideen om et samarbeidsprosjekt med Like Muligheter (LM) ble lansert så tente vi umiddelbart på ideen, sier Roy Moberg, daglig leder i Ladies Tour of Norway AS som står bak det profesjonelle etapperittet Tour of Scandinavia (TOS).

Emilie Moberg t.v. og Marianne Aasland Foto: Petrit Prenaj/Halden Arbeiderblad

LM har tidligere vist at de har gjort mye bra for jentenes vilkår innen andre idretter. Nå er tiden inne for å fokusere på sykkel og vi drar i gang prosjektet med en skikkelig kick off denne helgen. Våre eksisterende samarbeidspartnere i Tour of Scandinavia, Flyr og Thon Hotels er trukket inn som samarbeidspartnere på LM prosjektet. Vi er veldig glade for at vi har samarbeidspartnere som tar samfunnsansvar og ønsker å bidra også til å jobbe med rekruttering og jenters vilkår innen idretten, sier Moberg.

Like Muligheter (LM) har tilsvarende verdiprosjekter innen fotball, bryting, friidrett og hopp med henholdsvis Caroline Graham Hansen, Grace Bullen, Amalie Iuel og Maren Lundby som ambassadører. Når det gjelder sykkel er det Emilie Moberg som er prosjektets ambassadør i 2023.

Det er et kjempestort engasjement for likestilling i idretten. Vi blir kontaktet av utøvere, idrettslag, særforbund og bedrifter som ønsker å være med på prosjektet. Det er veldig inspirerende å se den store interessen for i fellesskap å bidra til viktige endringer i idretten. Engasjementet sier dessverre noe om ulikhetene mange føler på kroppen i idretten i dag, sier prosjektleder for Like Muligheter, Marianne Aasland.
– Tour of Scandinavia har imponert oss veldig i både måten de jobber på, og ikke minst gjennomføringskraften de som driver rittet har. Vi gleder oss til å vise til både handling og resultater sammen med de og våre partnere i prosjektet, fortsetter hun.

Som LM ambassadør står Emilie bak mange av ideene og aktivitetene bak prosjektet. Hun vil også lede samlingen i Stavanger gjennom helgen.
Som tidligere profesjonell syklist så har jeg selv opplevd hvor dårlige vilkår jenter har for å satse på sykkel. Jeg ønsker å bidra med min erfaring og kunnskap inn i prosjektet og håper jeg kan være til inspirasjon for unge jenter som ønsker å bli bedre kjent med sykkel som idrett. Sykkel er en veldig sosial idrett med masse action og moro, det er ingen grunn til at vi jenter ikke skal ha stor glede av denne idretten sier Emilie.

Lanserer egen blogg

I forbindelse med kick-off samlingen på Sola lanserer også LM prosjektet på sykkel en egen blogg. Gjennom denne bloggen ønsker vi å skape et interaktivt nettverk for alle jenter som er interessert i sykkel hvor man kan finne relevant informasjon om trening, kosthold, utstyr, ritt, reiser, opplevelser, design, mm.

Prosjektet og bloggen er ikke noe alternativ til å melde seg inn i en sykkelklubb lokalt, men kan forhåpentligvis være til inspirasjon og glede for alle jenter som driver med sykkel eller ønsker å drive med sykkel som sin idrett ut ifra sitt lokale miljø, sier Emilie Moberg.

Målsetningen er at bloggen skal bli et nettverk hvor jentene kan nyte godt av hverandres erfaringer og være et sosialt og sykkelfaglig møtested for alle jenter som er glad i sykkel. Dette skal være en blogg på jentens egne premisser, avslutter Emilie Moberg.

Hvordan få tilgang til bloggen

  • Gå inn på menypunktet «sykkelforum» på www.lm.tourofscandinavia.eu
  • Klikk på den kategorien du vil vite mer om
  • På den påfølgende påloggingssiden som dukker opp, trykk på «Register» for å opprette bruker og få tilgang til alt av innhold på sykkelforumet

 

Forfatter

Kommentarer er stengt.